Proteiny nebo aminokyseliny?


Proč potřebujete doplněk aminokyselin
Odpověď vědců je jednoduchá – ano, z kvalitních proteinů jako jsou vejce, maso, ořechy či sója získáváme aminokyseliny, ale jen část z nich je biologicky vhodná k tvorbě lidských proteinů. Zdaleka větší část aminokyselin tělo spálí jako kalorie nebo se přemění na tuky a odpadní kyselinu.
Cesta k aminokyselinám není přímá
Vědci se navíc shodují, že velké riziko při příjmu esenciálních aminokyselin je trávení. V původní formě tělo nemůže proteiny použít a musí je nejprve rozložit na jednotlivé aminokyseliny. Trávicí proces ale není dokonalý. Stres, nezdravá strava, stárnutí, užívání léků – to vše brání tělu proteiny enzymaticky metabolizovat a využívat. Takže i při dostatečné konzumaci proteinů a koktejlů můžeme mít esenciálních aminokyselin nedostatek a tvořit méně tělních proteinů než si myslíme a potřebujeme.
Nukleové kyseliny řídí syntézu proteinů
A to není konec. Mít všech 8 esenciálních aminokyselin ve správném vzájemném poměru pro dokonalou syntézu proteinů nestačí. Rozhodující je i samotný proces tvorby bílkovin. Ten je řízený naší DNA a RNA (nukleovými kyselinami), a pokud se poškodí – třeba s věkem, vlivem toxinů, alkoholu, znečistěného ovzduší či nevhodnou stravou, může dojít k chybné syntéze bílkovin a omezené regeneraci buněk.
Studie prokázali, že nedostatek esenciálních aminokyselin a nukleotidů má zjevně dopad na optimální zdraví. Například snížená výkonnost, úbytek svalstva, kolagenu, nárůstek tukové tkáně, vypadávání vlasů, zhoršená imunita mohou souviset právě s nedostatkem esenciálních aminokyselin a nukleotidů.
A to je důvod, proč můžete i vy potřebovat doplněk esenciálních aminokyselin Perfect Amino, jehož složení a vlastnosti nemá žádný jiný produkt v této kategorii.
Získáte s ním vůbec poprvé kompletní protein ve formě, kterou může každý plně vstřebat a využít, a to bez ohledu na stav trávicího traktu a bez jakéhokoliv kyselého odpadu.

Porovnání Proteinů dle jejich anabolického využití
99% využití znamená, že z 10g přijatého Perfect Amino 9,9g tělo využívá k tvorbě nových proteinů, svalů, kolagenu.**
Větvené aminokyseliny BCAA obsahují jen 3 esenciální aminokyseliny, tělo jich ale na tvorbu proteinu potřebuje 8. Takže z nich nové svaly netvoří a 99% transformuje na cukr a kyselý odpad.
Syrovátka, sója nebo hrách obsahují 18% stavebních aminokyselin. Více než 80% tvoří odpadní aminokyseliny.
Ani ořechy nejsou optimálním zdrojem proteinů, ale spíše palivo – energie. Jejich anabolické využití je necelých 20%.
Potraviny jako maso, ryby a drůbež jsou na tom o něco lépe – 32 % je využito a 68 % je odevzdáno do odpadu.
Na poli potravin vítězí vejce, z nichž je 48 % anabolicky účinných. Překvapivě je ale nízké využití samotného bílku a to 16%.
Perfect Amino je 6× účinnější než syrovátkový, nebo sojový protein, a 3x účinnější než proteiny získané z masa, ryb nebo vajíček.**
**Výše uvedený text nebyl posouzen nařízením EU 1924/2006